Tutorial Fusta fetite - {Guest Post

Astazi va prezentam un tutorial pentru o fusta de fetite mici :) Tutorialul este creat de Mona, cea care e in spatele paginii Mona m-a cusut unde creeaza hainute pentru copii si parinti, absolut spectaculoase. Va invit [chiar insist], sa aruncati un ochi pe pagina ei, pentru ca o sa va placa tare-tare.

Asadar, dau legatura Monei, care ne va invata cum sa coasem aceasta fusta pentru fetite .

Cum se coase o fusta

Materiale necesare pentru o fustita de 1 an si jumatate (talie 42 cm, lungime 24 cm):
• material www.fabrix.ro 24*110 cm (fusta)
• 7*22cm (bata fixa in fata)
• 7*55 cm (bata pe elastic in spate)
• elastic 21 cm (2.5 cm latime)
• banda zig-zag 110cm

1. Acestea sunt materialele folosite. Pe betelia care va veni in fata, am aplicat o intaritura adeziva.

Materiale textile pentru fusta

2. Introducem elasticul in partea din spate a beteliei, fixand mai intai pe capete, apoi coasem marginile impreuna.
Tutorial fusta bata elastica

3. Coasem intre ele cele doua bucati de bata (fata si spate) ascunzand cusaturile, asa cum se vede in imaginea de mai jos
Cum se coase bata elastica

Cum se coase bata elastica

4. Acum ne ocupam de materialul pentru fusta. Mai intai impartim materialul in jumatate, dar fara sa il taiem (fiecare jumatate fiind fata si respectiv spatele fustitei). Tragem doua cusaturi la pas mare doar pe o jumatate, care va fi partea din fata a fustei. Tragem de ate de la un capat, pentru a increti fusta uniform, dar sa aiba aceeasi dimensiune cu betelia din fata.
5. Inchidem fusta in lateral.6. Atasam betelia, astfel: partea cu elastic o imbinam cu partea neincretita a fustei , iar betelia fixa va veni imbinata cu partea incretita. Surfilam pentru a finisa (daca nu aveti triplock pentru surfilare, puteti folosi cusatura in zig-zag a masinii de cusut)

7. Jos atasam banda zig-zag. O coasem pe fata fustei, mergand cu masina pe mijlocul benzii. Surfilam i apoi, intorcand jumatate din banda spre dosul fustei, facem o cusatura de fixare pe fata.La final, fustita voastra va arata asa :)Speram sa va fie de folos acest tutorial, si sa va faca sa iubiti cusutul la fel de mult ca si noi :)

Ultimile articole

Vrei sa stii cand avem noutati? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.
  Produsul a fost adaugat in cos