Paturica din plus Minky - Tutorial

De cand am adus in magazin acest plus extrem de moale si de pufos, am avut in cap un singur lucru: paturici. Este atat de placut la atingere si se potriveste atat de bine cu materialele din bumbac, incat poate fi folosit si pentru hainute, atat la interior cat si la exterior, pentru perne, pentru jucarii sau multe alte lucruri. Eu am ales sa cos cu el paturici pentru bebeii a doua prietene foarte dragi, care s-au nascut aproape in acelasi timp.

tutorial minky

Si pentru ca au fost foarte usor de facut, am documentat procesul pentru a incuraja incepatoarele in ale cusutului sa incerce. Mie mi-a luat cam 1 ora sa cos cele 2 paturici, avand in vedere ca mai mult timp se consuma cu masuratul si pregatirea cusutului. Iata cum puteti face si voi o paturica cu minky:

Materiale necesare:

- 1 metru de plush minky (lat de 150 cm)

- 1 metru de material textil din bumbac (lat de 110 cm)

- ata in culoare contrastanta cu materialul din bumbac

- multe bolduri, foarfeca si masina de cusut.

1. Incepeti prin a aseza materialele pe o suprafata plata, avand grija sa fie foarte bine intinse. Materialul din bumbac si plushul se aseaza fata peste fata.

2

1

2. Neteziti bine-bine de tot si prindeti materialele intrele ele cu bolduri. Pentru a impiedica minky-ul sa alunece, puneti boldurile cat de des se poate. Dupa ce ati pus bolduri pe toate cele 4 laturi, taiati excesul de minky - il puteti folosi pentru dosul unei pernute, spre exemplu.

3

3. Mergeti la  masina de cusut - cu mare grija sa nu va intepati in milioanele de bolduri - si coaseti materialele intre ele pe toate cele 4 laturi, lasand o rezerva de coasere generoasa. In cazul meu rezerva a avut vreo 4-5 cm. Pe ultima latura lasati o portiune de vreo 15 cm necusuta. Pe aici se va intoarce pe fata paturica.

4

4. Taiati colturile ca in poza -  daca este prea mult material in  colturi, va va fi greu sa finisati paturica.

5

5. Intoarceti patura pe fata si descalcati cusatura. Aveti grija sa nu atingeti minky-ul direct cu fierul de calcat, pentru ca se va arde.

6

6. Faceti o cusatura tighel -- vai ce imi place cum suna cuvantul asta :)) Pentru cine nu stie, cusatura tighel este o cusatura de intarire sau decorativa, care se face pe fata materialului. Aveti grija ca in cusatura aceasta sa prindeti rezerva de coasere de pe dedesubt. In momentul in care veti trece cu acul peste colturi, veti intelege si de ce am taiat materialul de la colturi :)

7

7. Prindeti in  bolduri acolo unde ati lasat "gaura"pentru a intoarce pe fata paturica si coaseti. Faceti si o cusatura de inarire pe zona asta ca sa rezista mai bine in timp. La final, cusatura tighel va arata asa, iar paturica voastra va fi gata. Impachetati-o frumos si dati-o la iubit si la morfolit :)

8

Pare usor de facut si va spun sincer ca asa si este :) Speram sa va inspire tutorialul si sa va fie de ajutor.

Cu drag,

Fabrix!

Ultimile articole

Vrei sa stii cand avem noutati? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru.
  Produsul a fost adaugat in cos